Upiši se on-line
+381 69 7797 34 +381 11 266 77 88
logo gold signal


1. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici dužni ste da:2. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:3. Pitanje: Znaci koje daje policijski službenik koji neposredno reguliše ili vrši kontrolu saobraćaja, daju se: (zaokruži tri tačna odgovora)4. Pitanje: Svetlosni saobraćajni znak prikazan na slici, označava:5. Pitanje: Semafori se koriste za: (zaokruži dva tačna odgovora)


6. Pitanje: Oznaka prikazana na slici označava:7. Pitanje: Saobraćajna traka označena sa udvojenim isprekidanim linijama označava : (zaokruži dva tačna odgovora)

8. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:9. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:10. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:11. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:12. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:13. Pitanje: Saobraćajni znakovi:
14. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici žuto rotaciono ili trepćuće svetlo:


15. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:16. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, na autoputu, na propisan način vuče priključna vozila:17. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici zaustavljanje vozila:18. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:19. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, ispred raskrsnice zauzeli ste položaj na saobraćajnoj traci tako da:


20. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:


21. Pitanje: Vozač putničkog vozila prikazanog na slici dužan je da se kreće brzinom koja nije veća od:
22. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, dužni ste da se krećete brzinom: (zaokruži dva tačna odgovora)
23. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, na putu na kome se saobraćaj odvija u oba smera, obilaženje površine koja nije namenjena za saobraćaj vozila je dozvoljeno:24. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, vozaču putničkog vozila, preticanje:


25. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, kada je krajnjom desnom saobraćajnom trakom onemogućen saobraćaj:26. Pitanje: Vozaču koji se kreće putem koji nije put sa prvenstvom prolaza, neposredno ispred raskrsnice:
27. Pitanje: Vozač ne sme vozilom da vrši preticanje ili obilaženje: (zaokruži dva tačna odgovora)

28. Pitanje: Na putu na kome postoje najmanje dve saobraćajne trake namenjene za saobraćaj vozila u istom smeru, prolaženje sa desne strane vozila koje se kreće:
29. Pitanje: Kada je vozilo na kolovozu zauzelo takav položaj i njegov vozač daje takav znak da se sa sigurnošću može zaključiti da to vozilo skreće ulevo, preticanje se:
30. Pitanje: Na delu puta koji je saobraćajnim znakom označen kao opasan uspon, odnosno kao opasna nizbrdica, na kome je mimoilaženje vozila nemoguće ili je veoma otežano:
31. Pitanje: Vozač vozila koji na putu sa jednosmernim saobraćajem skreće ulevo dužan je da skretanje izvrši:
32. Pitanje: Na sedištima za koje je ugrađen vazdušni jastuk:
33. Pitanje: Vozač koji se kreće saobraćajnom trakom kojom nije dozvoljeno kretanje one vrste vozila kojim upravlja, kazniće se:
34. Pitanje: Vozač koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je neko lice zadobilo telesne povrede, odnosno poginulo, ili je nastala materijalna šteta dužan je da:
35. Pitanje: Vozač vozila sa pravom prvenstva prolaza, kada upravlja vozilom u saobraćaju na putu:
36. Pitanje: Vozač kome je izdata vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilima kategorije B1 sme da upravlja u saobraćaju na putu: (Zaokružiti tri tačna odgovora)37. Pitanje: Vozaču koji vozilom ne upravlja savesno i na propisan način organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova koja vozača vodi u evidenciji:
38. Pitanje: Probna vozačka dozvola izdaje se sa rokom važenja:
39. Pitanje: Vrata vozila: (Zaokružiti dva tačna odgovora)

40. Pitanje: Zimska oprema putničkih vozila obuhvata: (zaokruži dva tačna odgovora)

41. Pitanje: Oznaka na pneumatiku M+S označava:
42. Pitanje: Prekid kretanja vozila od dva minuta, pri čemu vozač nije napustio vozilo je:


Završi test

Vreme:

60:00
Pozovite nas
069779734