Upiši se on-line
+381 69 7797 34 +381 11 266 77 88
logo gold signal
On-line Testovi

Test 51. Pitanje: Zvučne znake pištaljkom koji se daju u kombinaciji sa znacima koji se daju rukama, policijski službenik može davati:
2. Pitanje: Linija zaustavljanja, kosnici, graničnici, pešački prelazi i prelazi biciklističke staze preko kolovoza su:
3. Pitanje: Na vrhu table za označavanje vrha razdelnog ostrva postavljaju se saobraćajni znakovi koji označavaju:
4. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:5. Pitanje: Svetlosna oznaka na putu van naseljenih mesta prikazana naslici predstavlja:6. Pitanje: Svetlosni saobracajni znak prikazan na slici, znači da Vam je:7. Pitanje: Oznaka označena na slici ("Saobraćajna površina za posebne namene") označava:8. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:9. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:10. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:11. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:12. Pitanje: Znakovi opasnosti, po pravilu, se postavljaju:
13. Pitanje: Saobraćajni znakovi se postavljaju sa: (Zaokruži dva tačna odgovora)

14. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, nakon saobraćajnog znaka, dužni ste da se krećete brzinom koja nije veća:15. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici obilaženje površine koja nije namenjena za saobraćaj vozila je dozvoljeno:16. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, (plavo vozilo skreće na raskrsnici udesno), vozaču belog vozila koji zadržava pravac kretanja:


17. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici vozaču putničkog vozila preticanje:


18. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici preticanje kolone vozila:


19. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:20. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici skretanje ulevo je dozvoljeno iz saobraćajne trake označene brojem:21. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici prednost ima:22. Pitanje: Vozilo na slici kreće se:23. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:24. Pitanje: Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo:
25. Pitanje: Na raskrsnici ili u susretu sa tramvajem, vozač:
26. Pitanje: Brzina kretanja motornog vozila koje vuče priključno vozilo za stanovanje (karavan), na putu van naselja ograničena je na:
27. Pitanje: Vozač je dužan da brzinu kretanja vozila prilagodi: (zaokružiti dva tačna odgovora)

28. Pitanje: Vozač ne sme vozilom da vrši preticanje ili obilaženje: (zaokruži dva tačna odgovora)

29. Pitanje: Kretanje vozila unazad na delu puta gde je zabranjeno zaustavljanje:
30. Pitanje: Vozač vozila koji skreće udesno dužan je da skretanje izvrši
31. Pitanje: Vozač koji pokazivačem pravca daje propisani znak pri izvođenju radnje mora davati znak:
32. Pitanje: Vozač sme započeti kretanje vozila: (Zaokružiti dva tačna odgovora)

33. Pitanje: Ako u situaciji prikazanoj na slici, ne propustite pešaka, bićete kažnjeni:34. Pitanje: Vozač koji je pod dejstvom alkohola će biti zadržan do otrežnjenja, a najduže 12 sati, ako ima sadržaj alkohola u krvi veći od:
35. Pitanje: Pneumatici na istoj osovini moraju biti jednaki po: (zaokruži tri tačna odgovora)36. Pitanje: Redovni godišnji tehnički pregled vozila se može izvršiti najranije 30 dana pre:
37. Pitanje: Pešačko ostrvo je na slici označeno brojem:
38. Pitanje: Nakon obavljenog uviđaja saobraćajne nezgode, vozač, odnosno vlasnik vozila, dužan je da:
39. Pitanje: Vozač kom je izdata vozačka dozvola za upravljanje motornim vozilom B kategorije, sme da upravlja u saobraćaju na putu: (zaokruži dva tačna odgovora)

40. Pitanje: Ukupno vreme upravljanja teretnim vozilom ili skupom vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 3.500 kg u razdoblju od dve uzastopne nedelje može biti najviše:
41. Pitanje: Lek koji sadrži psihoaktivnu supstancu i koji se ne sme upotrebljavati pre i za vreme vožnje, na pakovanju ima oznaku prikazanu na slici broj:
42. Pitanje: Vozač koji je nesposoban za bezbedno upravljanje vozilom, odnosno koji je u tolikoj meri umoran, odnosno bolestan ili je u takvom psihičkom stanju da nije sposoban da bezbedno upravlja vozilom:


Završi test

Vreme:

60:00
Pozovite nas
069779734