Upiši se on-line
+381 69 7797 34 +381 11 266 77 88
logo gold signal


1. Pitanje: Zona "30" je:
2. Pitanje: Saobraćajna traka za spora vozila je na slici označena brojem:

3. Pitanje: U saobraćajnoj nezgodi u kojoj je nastala manјa materijalna šteta, bilo koji učesnik saobraćajne nezgode ili lice koje je pretrpelo materijalnu štetu:
4. Pitanje: Vozaču koji ima probnu vozačku dozvolu kretanјe brzinom većom od 90% od brzine koja je dozvolјena na delu puta kojim se kreće:
5. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici dužni ste da:6. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici radnik izvođača radova daje znak zastavicom koji označava:7. Pitanje: Uklјučena položena crta na uređajima za davanјe svetala za regulisanјe kretanјa tramvaja, označava:
8. Pitanje: Svetlosni saobraćajni znak - crveno svetlo koji daje semafor ima značenјe:
9. Pitanje: Oznaka prikazana na slici („Saobraćajna površina za posebne namene“) označava:10. Pitanje: Dopunska tabla prikazana na slici označava:11. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:12. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:13. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:14. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:15. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:16. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:17. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:18. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:19. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici vozač koji se uključuje na autoput:


20. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici motorno vozilo koje vuče neispravno motorno vozilo:


21. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici prinudno zaustavljeno vozilo (sa uključenim svim pokazivačima pravca i postavljenim sigurnosnim trouglom:


22. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:23. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici parkiranje na polju za usmeravanje saobraćaja:


24. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici vozač autobusa:


25. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, vozaču putničkog vozila preticanje motokultivatora :26. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici nepropisno preticanje vrši vozač vozila označen brojem:27. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, na delu puta koji je saobraćajnim znakom označen kao opasan uspon, odnosno kao opasna nizbrdica, na kome je mimoilaženje vozila nemoguće zbog suženja puta sa obe strane:28. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici kretanje vozila unazad:29. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, na putu u naselju, vozač vozila koje se kreće ispred Vas i sprečava Vaše brže kretanje:30. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:31. Pitanje: Vozač vozila sa prvenstvom prolaza:
32. Pitanje: Vozilo sa prvenstvom prolaza može davati posebne svetlosne znake bez sirene, ako su istovremeno ispunjeni sledeći uslovi: (Zaokružiti tri tačna odgovora)


33. Pitanje: Na autoputu sa tri ili više saobraćajnih traka, namenjenih za saobraćaj u jednom smeru, vozači skupova vozila, čija je dužina veća od sedam metara smeju da koriste:
34. Pitanje: Motornim vozilom nije dozvoljeno da se vuče: (zaokružiti tri tačna odgovora)35. Pitanje: U saobraćaju na putu vozilo se kreće:
36. Pitanje: Vozač vozila koje je upućeno na merenja osovinskog opterećenja dužan je da:
37. Pitanje: Vozaču koji upravlja vozilom nakon isteka roka važenja registracione nalepnice, zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom:38. Pitanje: Vozaču koji ima dve vozačke dozvole izdate od strane dve države, korišćenje obe dozvole u isto vreme:
39. Pitanje: U uslovima smanjene vidljivosti teret koji na teretnom ili priključnom vozilu prelazi najistureniju tačku na zadnjoj strani vozila mora biti označen:
40. Pitanje: U saobraćaju na putu:
41. Pitanje: Svetlost glavnih farova mora biti:
42. Pitanje: Najveća dozvoljena dužina motornog vozila, osim autobusa, mopeda, motocikla, tricikla i četvorocikla iznosi:


Završi test

Vreme:

60:00
Pozovite nas
069779734