Upiši se on-line
+381 69 7797 34 +381 11 266 77 88
logo gold signal


1. Pitanje: Policijski službenik propisane znake kojima se naređuje zaustavljanje vozila:
2. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici dužni ste da:3. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, svetlosni saobraćajni znak koji reguliše skretanje ulevo na raskrsnici, označava:4. Pitanje: Na prilazima raskrsnici sa više saobraćajnih traka:
5. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:6. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, razdelna linija je označena brojevima:
7. Pitanje: Dopusnka tabla prikazana na slici, postavljena uz saobraćajni znak "Parkiralište", označava:8. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:9. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:10. Pitanje: Naredba izražena saobraćajnim znakom izričite naredbe važi od:
11. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:12. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:13. Pitanje: Svetlosna oznaka na putu van naseljenih mesta prikazana naslici označava:14. Pitanje: Vozač koji skreće na bočni put kada mu je svetlosnim saobraćajnim znakom dozvoljen prolaz i nailazi na pešački prelaz na ulazu na bočni put, preko koga prelazi dete:
15. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici parkiranje:


16. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, nakon saobraćajnog znaka, dužni ste da se krećete brzinom koja nije veća:
17. Pitanje: Na motoputu van naselja, nije dozvoljeno kretanje brzinom većom od:

18. Pitanje: Preticanje se vrši sa:
19. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici (crveno vozilo skreće na raskrsnici ulevo), vozaču žutog vozila koji zadržava pravac kretanja:20. Pitanje: Posle preticanja ili obilaženja vozač je dužan da:
21. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici vozaču plavog vozila preticanje:22. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, na putu van naselja, preticanje Vam je dozvoljeno:23. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici preticanje:


24. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici dužni ste da:25. Pitanje: Vozač koji se približava raskrsnici dužan je da prilagodi vožnju: (zaokruži dva tačna odgovora)

26. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:
27. Pitanje: Motoputem dozvoljeno je kretanje: (zaokruži dva tačna odgovora)

28. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici kada skrećete udesno na prvom izlazu:


29. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, kao kandidat za vozača, krećete se na:30. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici postupanje vozača vozila:31. Pitanje: Vozač koji u situaciji prikazanoj na slici vrši preticanje kolone vozila, kazniće se:32. Pitanje: Vozač koji odbije da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola i/ili drugih psihoaktivnih supstanci će biti :
33. Pitanje: Prevoz lica u zatvorenom prostoru vozila koje se ne može iznutra otvoriti:
34. Pitanje: Pneumatici na vozilu:
35. Pitanje: Registrovano vozilo nakon isteka roka važenja registracione nalepnice, radi odlaska na tehnički pregled, opravku, odnosno ispitivanje, u saobraćaju na putu:
36. Pitanje: Koje od navedenih uslova mora ispunjavati motoput: (zaokruži dva tačna odgovora)


37. Pitanje: Ako učesnik u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je nastala manja materijalna šteta na drugom vozilu, zbog odsutnosti vozača drugog vozila, nije u mogućnosti da pruži lične podatke i podatke o osiguranju vozila, dužan je da?
38. Pitanje: Vozač koji ima probnu vozačku dozvolu, ne sme upravljati vozilom:
39. Pitanje: Vozač koji je pod dejstvom alkolola, odnosno psihoaktivnih supstanci:

40. Pitanje: Koji od nabrojanih uslova moraju biti istovremeno ispunjeni da bi se smatralo da je na putu kolona vozila: (zaokruži dva tačna odgovora)

41. Pitanje: Vozač je dužan da brzinu kretanja vozila prilagodi tako da: (zaokruži dva tačna odgovora)

42. Pitanje: Puni dnevni odmor vozača teretnog vozila ili skupa vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg traje najmanje:


Završi test

Vreme:

60:00
Pozovite nas
069779734