Upiši se on-line
+381 69 7797 34 +381 11 266 77 88
logo gold signal
On-line Testovi

Test 271. Pitanje: Deo puta, ulice ili deo naselja u kome kolovoz koriste pešaci i vozila koji je označen odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom je:
2. Pitanje: Pešačka staza na slici je označena brojem:
3. Pitanje: Označena udalјenost između vozila prikazanih na slici je:4. Pitanje: Vozač koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je neko lice zadobilo telesne povrede, odnosno poginulo, ili je nastala velika materijalna šteta:
5. Pitanje: Vozač vozila na slici:6. Pitanje: Znak koji daje policijski službenik prikazan na slici označava:7. Pitanje: Na delu puta na kome su nastale prepreke, odnosno oštećenјa, koje se ne mogu odmah ukloniti, odnosno otkloniti ili na kome se izvode radovi, učesnici u saobraćaju moraju biti obezbeđeni postavlјanјem:
8. Pitanje: Semafor prikazan na slici namenјen je za:9. Pitanje: Svetlosni saobraćajni znak - trepćuće zeleno svetlo sa simbolom jedne ili više strelica, koje daje semafor, ima značenјe:
10. Pitanje: Natpis prikazan na slici („BUS”) označava:11. Pitanje: Dopunske table koje sadrže tekstualne poruke, kao u situaciji na slici:12. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:13. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:14. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:15. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:16. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:17. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:18. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:19. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici prvenstvo prolaza ima vozilo označeno brojem:


20. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici vozač autobusa:21. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici vučenje vozila koje je u voznom stanju:22. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:23. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:24. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici vozač poslednjeg vozila u zaustavljenoj koloni :25. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:
26. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici preticanje:


27. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici vozaču vozila označenog brojem 1:28. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, na delu puta koji je saobraćajnim znakom označen kao opasan uspon, odnosno kao opasna nizbrdica, na kome je mimoilaženje vozila nemoguće zbog suženja puta sa obe strane:29. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici kretanje vozila unazad:


30. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, na putu van naselja, pravilno se kreće vozilo označeno brojem:31. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:32. Pitanje: Vozač koji na putu susretne ili ga sustigne vozilo, odnosno vozila pod pratnjom, dužan je da: (zaokružiti dva tačna odgovora)

33. Pitanje: Uređaji za davanje posebnih zvučnih i svetlosnih znakova vozila pod pratnjom:
34. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:


35. Pitanje: Pomoću užeta nije dozvoljeno da se vuče: (zaokružiti dva tačna odgovora)

36. Pitanje: Vozač koji namerava da izvrši radnju vozilom u saobraćaju sme:
37. Pitanje: Isprava kojom se može dokumentovati prekršaj i drugi delikti se može privremeno oduzeti:
38. Pitanje: Vozač koji upravlja vozilom pod dejstvom alkohola čiji je sadržaj u krvi manji od 1,20 mg/ml:
39. Pitanje: Vozaču koji drži u krilu dete mlađe od 12 godina, zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom:40. Pitanje: Utovar ili istovar tereta na putu:
41. Pitanje: U saobraćaju na putu (zaokružiti dva tačna odgovora):

42. Pitanje: Uređaj za istovremeno uključivanje svih pokazivača pravca na motornim vozilima sa tri, četiri ili više točkova:


Završi test

Vreme:

60:00
Pozovite nas
069779734