Upiši se on-line
+381 69 7797 34 +381 11 266 77 88
logo gold signal
On-line Testovi

Test 261. Pitanje: Saobraćajna traka je na slici označena brojevima: Broj potrebnih odgovora: 2
2. Pitanje: Kada je u pešačkoj zoni dozvoljeno kretanje određenih vozila ona se moraju kretati brzinom:
3. Pitanje: Biciklistička staza na slici je označena brojem:
4. Pitanje: Rastojanјe između vozila prikazanih na slici je označeno brojem:
5. Pitanje: Za vreme upravlјanјa motornim vozilom, odnosno skupom vozila, vozač kod sebe:
6. Pitanje: Znak policijskog službenika - horizontalno predručena ruka savijena u laktu, sa otvorenom šakom i kružno kretanјe podlaktice i šake, prikazan na slici, označava da:7. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, uređaji kojima se zabranјuje i sprečava prelazak vozila su:8. Pitanje: Svetlosni saobraćajni znak - žuto svetlo sa simbolom jedne ili više strelica, koje daje semafor, ima značenјe:
9. Pitanje: Svetlosni saobraćajni znak prikazan na slici označava da Vam je:10. Pitanje: Dopunska tabla prikazana na slici označava:11. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:12. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:13. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:14. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:15. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:16. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:17. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:18. Pitanje: Za vreme upravljanja vozilom u saobraćaju na putu, vozači su dužni da: (zaokruzi dva tacna odgovora)


19. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici prvenstvo prolaza ima vozilo označeno brojem:


20. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:21. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, na autoputu, vučenje neispravnog vozila na propisan način vrši:22. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:23. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:24. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici vozač iz čijeg vozila izlaze putnici:25. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:
26. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici preticanje teretnog vozila:


27. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, ako se vozač žutog vozila uverio da može izvršiti preticanje bez ugrožavanja i ometanja saobraćaja iz suprotnog smera, odnosno da može bez ometanja ući između svih vozila koje pretiče, dozvoljeno mu je preticanje:28. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici kada je vozilo koje Vam dolazi u susret stupilo na suženi deo kolovoza usled čega je mimoilaženje nemoguće:29. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici kretanje vozila unazad:30. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici pravilno se kreće vozilo označeno brojem:31. Pitanje: Vozač je dužan da obrati posebnu pažnju na pešake označene brojem: (Zaokružiti dva tačna odgovora)
32. Pitanje: Na vozila sa prvenstvom prolaza, pod uslovom da ne ugrožavaju bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, ne primenjuju se odredbe zakona o: (zaokružiti dva tačna odgovora)

33. Pitanje: Vozilo pod pratnjom može davati posebne svetlosne znake bez sirene, ako su istovremeno ispunjeni sledeći uslovi: (zaokružiti dva tačna odgovora)

34. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici postupanje vozača, u pogledu propuštanja učesnika u saobraćaju na raskrsnici, regulisano je:35. Pitanje: Na motoputu:
36. Pitanje: Vozač sme naglo da menja način vožnje:
37. Pitanje: Ako se iza vozila ili grupe vozila, zbog spore vožnje stvorila kolona vozila:
38. Pitanje: Iz saobraćaja će biti isključeno vozilo: (Zaokruži dva tačna odgovora)

39. Pitanje: Vozač koji noću upravlja vozilom na neosvetljenom delu puta, a nema uključeno nijedno svetlo za osvetljavanje puta niti prednje poziciono svetlo, zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom40. Pitanje: Vanredni prevoz se obavlja na osnovu dozvole koju izdaje:
41. Pitanje: Oznaka na pneumatiku TWI označava:
42. Pitanje: Teretna vozila:Završi test

Vreme:

60:00
Pozovite nas
069779734