Upiši se on-line
+381 69 7797 34 +381 11 266 77 88
logo gold signal
On-line Testovi

Test 171. Pitanje: Motorno vozilo namenjeno za vršenje rada, koje ima motor sa unutrašnjim sagorevanjem sa pogonom koji nije na benzin, četiri točka, najveću efektivnu snagu 120 kW, čija je masa 1.500 kg i najveću konstruktivnu brzinu kretanja 50 km/h, je:
2. Pitanje: Trotoar je na slici označen brojevima: Broj potrebnih odgovora: 2

3. Pitanje: Svetlosni znak - crveno i plavo trepćuće svetlo koja se naizmenično pale na vozilu pod pratnјom, za vozača koji susretne ta vozila, odnosno koga sustignu ta vozila, znači obavezu da:
4. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici znak koji daje uređaj za davanјe svetala za regulisanјe kretanјa tramvaja označava:5. Pitanje: Na kolovozu pored pešačkog prelaza koji se nalazi u zoni škole izvodi se natpis:
6. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici uzdužna linija koja se koristi za najavlјivanјe blizine neisprekidane linije je označena brojem:
7. Pitanje: Uzdužna linija koja razdvaja kolovoz na kolovozne trake, odnosno na saobraćajne trake, je:
8. Pitanje: Dopunska tabla, postavlјena uz znak „Parkiralište”, prikazana na slici označava:9. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:10. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:11. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:12. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:13. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:14. Pitanje: Izričita naredba data saobraćajnim znakom na slici važi:15. Pitanje: Saobraćajni znak prikazan na slici označava:16. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici vozilo policije:17. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:18. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici kolona zaustavljenih motornih vozila na putu van naselja:


19. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici zaustavljanje vozila:20. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici parkiranje:


21. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, ispred raskrsnice zauzeli ste položajna saobraćajnoj traci tako da:


22. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, vozaču putničkog vozila, preticanje:23. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, vozaču crvenog putničkog vozila preticanje u tunelu:24. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, na putu u naselju, prolaženje sa desne strane vozila koje se kreće ispred Vas levom saobraćajnom trakom:25. Pitanje: Na podvožnajku, u situaciji prikazanoj na slici:26. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:27. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici vozač mopeda, odnosno motocikla, koji se uključuje u saobraćaj iz iz garaže na nepreglednom mestu, dužan je da:28. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici postupanje vozača vozila regulisano je:29. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici postupanje vozača vozila regulisano je:30. Pitanje: Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo: (zaokružiti dva tačna odgovora)

31. Pitanje: Prilikom izvođenja radnje preticanja vozač koji pretiče dužan je da:
32. Pitanje: Postavljanje sredstava ili materija kojima se ometa ili onemogućava očitavanje registarske oznake neposrednim opažanjem ili pomoću uređaja namenjenih za otkrivanje i dokumentovanje prekršaja, je:
33. Pitanje: Vozač vozila koje se kreće na putu u naselju saobraćajnom trakom, u koju se autobus propisno uključuje u saobraćaju sa stajališta:
34. Pitanje: Vozač je dužan da vozilo drži na takvom odstojanju i rastojanju od drugih vozila, odnosno učesnika u saobraćaju tako da: (zaokružiti dva tačna odgovora)

35. Pitanje: Ako se vozač vozila kreće po putu na kojem je obavezna upotreba zimske opreme, odnosnom lanaca za sneg, a iste ne upotrebljava i time ugrožava ili može ugroziti nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja:
36. Pitanje: Vozač koji odbije da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola i/ili drugih psihoaktivnih supstanci će biti :
37. Pitanje: Vozaču koji prođe svetlosni saobraćajni znak kada mu je tim znakom zabranjen prolaz, zaštitna mera zabrane upravljanja vozilom:38. Pitanje: Kandidat za vozača koji za vreme praktične obuke nema kod sebe dokaz o zdravstvenoj sposobnosti za vozača, kazniće se:
39. Pitanje: Vozači koji upravljaju motornim vozilom, odnosno skupom vozila kojima se obavlja javni prevoz, moraju se podvrgavati zdravstvenom pregledu radi utvrđivanja psihovizičke sposobnosti za vozača:
40. Pitanje: Medjunarodna vozačka dozvola izdata u Republici Srbiji:41. Pitanje: Rezervni točak:
42. Pitanje: U oznaci pneumatika 180/60 R 14 82 T oznaka 180 označava:


Završi test

Vreme:

60:00
Pozovite nas
069779734