Upiši se on-line
+381 69 7797 34 +381 11 266 77 88
logo gold signal


1. Pitanje: Motorno vozilo sa električnim pogonom, najveće trajne nominalne snage 5 kW, najveće konstruktivne brzine 45 km/h i koje ima tri točka asimetrično rasproeđena u odnosu na srednju podužnu ravan vozila, je:

2. Pitanje: Put bez izgrađenog kolovoznog zastora, pa i kada na priklјučku na drugi put ima izgrađen kolovozni zastor je:
3. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, kada policijski službenik daje svetlosni znak baterijskom lampom koja emituje postojano crveno svetlo mašući upravno na uzdužnu osu puta, dužni ste da:4. Pitanje: Znak koji daje policijski službenik prikazan na slici označava:5. Pitanje: Oznaka prikazana na slici, sa br. 1 („Polјa za usmeravanјe saobraćaja“) označava:6. Pitanje: Dopunska tabla prikazana na slici, postavlјena uz saobraćajni znak „Parkiralište“, označava:7. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:8. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:9. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:10. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:11. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:12. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:13. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:14. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:15. Pitanje: Saobraćajni znakovi kojima se učesnici u saobraćaju na putu stavljaju do znanja zabrane, ograničenja i obaveze kojih se moraju pridržavati su:
16. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici na motoputu:17. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici odstojanje između vučnog i vučenog motornog vozila koje se vuče pomoću krute veze:18. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici zaustavljeno vozilo:


19. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici parkiranje vozila:20. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici vozilo:


21. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, ispred raskrsnice zauzeli ste položaj na saobraćajnoj traci tako da:


22. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:
23. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici preticanje:24. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici preticanje Vam je dozvoljeno:25. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:26. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici skretanje udesno je dozvoljeno iz saobračajne trake označene brojem:27. Pitanje: Vozilo koje prati vozilo koje prelazi propisane dimenzije, odnosno vozilo koje sa teretom prekoračuje dozvoljene dimenzije, mora da ima:
28. Pitanje: Vozila sa prvenstvom prolaza:
29. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici postupanje vozača, u pogledu smera kretanja, regulisano je:


30. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici postupanje vozača, u pogledu smera kretanja, regulisano je:


31. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici prvenstvo prolaza ima vozilo označeno brojem:32. Pitanje: Ako se na sredni kolovoza, na kojem se saobraćaj odvija u oba smera, nalazi površina koja nije namenjena za saobraćaj vozila, objekat ili uređaj:
33. Pitanje: Kretanje vozila unazad na nepreglednom delu puta:
34. Pitanje: Na delu puta na kome su postavljeni saobraćajni znakovi o učešću dece u saobraćaju, vozač:
35. Pitanje: Iz saobraćaja će biti isključeno vozilo: (Zaokruži dva tačna odgovora)

36. Pitanje: Troškove premeštanja vozila kojim je upravljao vozač koji je isključen iz saobraćaja snosi:
37. Pitanje: Vozač koji ne isključi motor kada vozilo stoji duže od tri minuta, kazniće se:
38. Pitanje: Vozač koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je neko lice zadobilo telesne povrede, odnosno poginulo, ili je nastala velika materijalna šteta dužan je da:
39. Pitanje: Vozač vozila kategorije A, kada upravlja vozilom u saobraćaju na putu:
40. Pitanje: Vozač kome je izdata vozačka dozvola ne upravlja vozilom savesno i na propisan način ukoliko je:
41. Pitanje: U motornom vozilu, odnosno na vozilu i u priključnom vozilu u saobraćaju i na putu, dozvoljeno je prevoziti:
42. Pitanje: Dva sigurnosna trougla moraju postojati u: (zaokruži dva tačna odgovora)

43. Pitanje: U oznaci pneumatika 180/60 R 14 82 T oznaka 82 označava:


Završi test

Vreme:

60:00
Pozovite nas
069779734