Upiši se on-line
+381 69 7797 34 +381 11 266 77 88
logo gold signal


1. Pitanje: Motorno vozilo čija je najveća konstruktivna brzina 50 km/h i koje ima tri točka asimetrično raspoređena u odnosu na srednju podužnu ravan vozila i motor sa unutrašnjim sagorevanjem sa pogonom koji nije na benzin čija je radna zapremina 45 cm3, je:

2. Pitanje: Koje od navedenih uslova mora ispunјavati autoput: Broj potrebnih odgovora: 33. Pitanje: Kada vozilo pod pratnјom, odnosno vozilo sa prvenstvom prolaza daje istovremeno i svetlosni znak upozorenјa (uzastopnim ili naizmeničnim palјenјem dugih svetala), vozač vozila koje se kreće neposredno ispred policijskog vozila koje daje te znake, dužan je da:
4. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:5. Pitanje: Dopunska tabla prikazana na slici označava:6. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:7. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:8. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:9. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:10. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:11. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:12. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:13. Pitanje: Saobracajni znak prikazan na slici označava:14. Pitanje: Saobraćajni znakovi su: (Zaokruži tri tačna odgovora)15. Pitanje: Postavljanje, uklanjanje i izmena značenja saobraćajne signalizacije kao i opreme puta, učesnicima u saobraćaju:
16. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici na autoputu:17. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici neispravno motorno vozilo koje se vuče:


18. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici zaustavljeno vozilo:


19. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici parkiranje vozila na trotoaru:20. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:21. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici:
22. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, vozač putničkog vozila:


23. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici, vozaču putničkog vozila preticanje:24. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici na motoputu:25. Pitanje: U situaciji prikazanoj na slici kretanje vozila unazad:


26. Pitanje: Vozila koja nakon skretanja ulevo nastavljaju kretanje pravo, i situaciji prikazanoj na slici, propisno se kreću putanjom označenom brojem: (zaokruži dva tačna odgovora)
27. Pitanje: Znak za obeležavanje kojim se vrši organizovani prevoz dece je označen brojem:
28. Pitanje: Vozilo koje prelazi propisane dimenzije, odnosno vozilo koje sa teretom prekoračuje dozvoljene dimenzije, mora da ima:
29. Pitanje: Vozač je na javnom putu dužan da uključi sve pokazivače pravca na vozilu: (zaokružiti dva tačna odgovora)

30. Pitanje: Vozač vozila koje se sa zemljanog puta uključuje na put sa savremenim kolovoznim zastorom:
31. Pitanje: Ako se površine koje nisu namenjene za saobraćaj vozila, objekti ili uređaji, nalaze na sredini puta sa jednosmernim saobraćajem mogu da se obilaze:
32. Pitanje: Kretanje vozilom unazad dozvoljeno je isključivo na kratkom delu puta:
33. Pitanje: Kada prilazi pešačkom prelazu, vozač:
34. Pitanje: Ako vozač vozila koje se ne kreće na putu na kojem kretanje tog vozila nije dozvoljeno, ne postupi po naredbi da bez odlaganja najkraćim putem napusti taj put:
35. Pitanje: Troškove premeštanja vozila koje je isključeno iz saobraćaja snosi:
36. Pitanje: Vozač koji u saobraćaju na putu ne poseduje zimsku opremu, kazniće se:
37. Pitanje: Lice koje se zatekne ili naiđe na mesto saobraćajne nezgode u kojoj ima povređenih lica: (Zaokružiti dva tačna odgovora)

38. Pitanje: Kada učestvuje u saobraćaju na putu, ne sme da ima alkohola u krvi vozač: (Zaokružiti dva tačna odgovora)

39. Pitanje: Vozač kome je izdata vozačka dozvola ne upravlja vozilom savesno i na propisan način ukoliko je:
40. Pitanje: U teretnom vozilu u prostoru za prevoz tereta:
41. Pitanje: Oprema za pružanje prve pomoći:
42. Pitanje: U oznaci pneumatika 195/65 R 16 89 H inedeks nosivosti je iskazan kodom:
Završi test

Vreme:

60:00
Pozovite nas
069779734